Kuntavaalien 2021 ehdokashaku käynnissä - ilmoittaudu mukaan

Vaikka kuntavaalit vuonna 2021 tuntuvat vielä kaukaisilta, aloitamme ehdokashankinnan hyvissä ajoin. Haluamme saada parhaat ehdokkaat, kuten sinut, Keskustan ehdokkaaksi. Siis lue seuraava ja ole meihin yhteydessä. 

Haemme ehdokkaaksi niitä tavallisia kuntalaisia, jotka haluavat olla kehittämässä Nurmijärveä meille kaikille nurmijärveläisille, niin nykyisille kuin tulevillekin. Jokaisella on osaamista, tietoa, taitoa, näkemystä ja kokemusta, jota kellään muulla ei ole. Siksi kaikille on tekemistä ja jokaista tarvitaan.

Nurmijärven kunnassa päätetään hyvin monista pienistä ja suurista arkeen vaikuttavista asioista, kuten kaavoituksesta, liikenteestä, kunnan kehittämisestä ja kunnallisverosta. Samoin siitä miten palvelut, kuten kirjasto, varhaiskasvatus, vanhuspalvelut tai liikuntapalvelut järjestetään. Asettumalla ehdolle, sinulla on mahdollista päästä vaikuttamaan ja päättämään näistä asioista. Vain ehdolla olemalla voit tulla valituksi johonkin luottamustoimeen, valtuustoon luonnollisesti suoraan vaalissa, muut luottamustoimet täytetään ehdokkailla vaalin jälkeisissä valinnoissa.

Kenelläkään yksin ei ole kokemusta kaikista kunnan palveluista tai asioiden tilasta eri puolilla kuntaa. Siksi haemme kuntavaaleihin monipuolista ehdokastiimiä, jolla on yhdessä laaja kokemus ja ymmärrys Nurmijärvestä, ja näkemystä siitä millaisia päätöksiä Nurmijärvellä tulee tehdä, jotta nurmijärveläisten on entistäkin parempi asua kotikunnassaan. Asuipa sitten Klaukkalassa, Kirkonkylässä tai Rajamäellä, Suomiehellä, Lepsämässä, Metsäkylässä tai Perttulassa. Taajama tai kylä, kaikki Nurmijärveä, aidosti monipuolista kuntaa.

Tule mukaan antamaan oma panoksesi iloiseen ja aktiiviseen joukkoomme!


Ota hihasta kiinni kylällä, soita tai laita sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja kerromme lisää ehdokkuudesta.

Vaalipäällikkö
Esa Lahtela, lahtela.esakj (at ) gmail.com, 050 3852045

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja
Juuso Jaakola-Siimes, juuso.jaakola-siimes (at ) live.fi, 050 317 1948

Mitä ehdokkuus tarkoittaa?

Ehdokkuus ja kampanja-aika on juuri sinun näköisesi. On monta oikeaa tapaa olla ehdokkaana, ja kampanjatyötä voit tehdä omalla tavallasi, on se sitten toimimista sosiaalisessa mediassa, tapaamalla ihmisiä torilla tai kertomalla ehdokkuudesta omassa verkostossasi, jossa muutenkin toimit. 

Keskustan ehdokkaana saat myös apua ja neuvoja sekä näkyvyyttä koko ehdokaslistalla. Ehdokkaanamme et myöskään jää yksin, olet Keskustan rintamassa ja kampanja on mukavaa yhdessä tekemistä ihmisten parissa.

Ehdokkuus ei myöskään vaadi valtavasti rahaa, vaan suhteellisen pienellä budjetilla pystyy tekemään hyvän vaalikampanjan. 

Tärkeintä on saada viestisi perille, että olet ehdokkaana!

Keskustalaisena ehdokkaana haluamme ehdokkailta tiettyjen yhteisten periaatteiden noudattamista ja hyvää käytöstä, lue Huoneentaulu keskustalaisille ehdokkaille ja kuntapäättäjille.

Vaalien jälkeen

Vaalien tulos vaikuttaa suoraan siihen valitaanko sinut Nurmijärven valtuustoon. Vaalitapa on suhteellinen ja kaikkien ehdokkaiden äänet parantavat vaalitulostamme oleellisesti. Jos valtuustopaikkaa ei tule ensimmäisestä ehdokkuudesta, pääset halutessasi   kehittämään Nurmijärveä lautakunnissa jäsenenä/varajäsenenä tai puolueen paikallisessa järjestötyössä.  

Kaikkea vapaa-aikaa Nurmijärven yhteisten asioiden hoitaminen ei vie. Toisaalta, jos aikaa ja kiinnostusta riittää, löytyy varmasti myös vaikuttamistapoja ja -paikkojakin. Keskustan paikallisessa organisaatiossakin voi vaikuttaa!

Edellisissä kuntavaaleissa ehdolla olleiden ajatuksia ehdokkuukesta

Riikka Raekannas

Esa Lahtela

Minua pyydettiin keskustan ehdokkaaksi viime kunnallisvaaleissa. Sain eräänä perjantai-iltana pitkään kunnallispolitiikassa mukana olleelta herrasmieheltä viestin, jossa kysyttiin lyhyesti ja ytimekkäästi minua mukaan ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin. Tuolloin elettiin joulukuuta ja vaalit käytiin huhtikuussa. Sivuutin viestin hyvin nopeasti, enhän ole koskaan ollut aktiivinen politiikan saralla, eri järjestöissä sekä seuroissa sitä vastoin toiminut aktiivisena toimijana ja kehittäjänä. Tämä herrasmies oli kuitenkin sitkeää sorttia ja eräänä helmikuun iltana töistä kotiin palattuani perheeni kertoi meillä vierailleen miehen, joka oli tuonut minulle postia. Keittiön pöydällä odotti ehdokassuostumuslappu. Ehdokkaaksi lähteminen vaati vielä useamman puhelun ja oman henkilökohtaisen pohdinnnan, mitä on kunnallinen päätöksenteko, miksi lähtisin siihen mukaan ja mitkä ovat ne asiat, joihin voisin olla vaikuttamassa?

Lähipiirini oli ehdokkuudestani yhtä yllättynyt kuin minäkin, mutta kannustivat minua lähtemään mukaan kuntapolitiikan pariin. Jätin ehdokassuostumuksen viimeisten joukossa ja siitä lähtien en ole hetkeäkään katunut. Ehdokkuus oli kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus ja sitä prosessoidessa kirkastui vielä enemmän se, mihin olen matkalla ja että suunta on oikea.

Vaalien jälkeen vaalitulos oli jymy-yllätys, en oikeasti osannut kuvitella pääseväni ensikertalaisena läpi. Jännitys oli suuri, miten valtuutetut ja muut luottamushenkilöt ottaisivat meidät keltanokat mukaan toimintaan. Toisinaan kuvailin ystävilleni tilannetta, kuin olisi Liisa Ihmemaassa. Keskustalta tuli valituksi useampi uusi valtuutettu viime vaalien jälkeen ja saimme todella ansiokasta perehdytystä vanhoilta konkareilta sekä ensiarvoisen tärkeää on ollut saada jakaa ajatuksia niin kokeneempien kuin uusienkien valtuutettujen kanssa. Tässä ryhmässä on aina ollut muilla aikaa keskustella ja antaa ohjeita sekä vaihtaa näkemyksiä. Siitä on ollut valtava apu omassa kasvussa ja kehittymisessä politiikan saralla. Tämän vaalikauden jälkeen olen hyvin monta kokemusta rikkaampi sekä kehittyneempi päätöksentekijä ja kuntavaikuttaja.

Kannattaako lähteä ehdokkaaksi? Koskaan ei ainakaan kannata sanoa että ei koskaan ja juuri sinua tarvitaan tekemään yhteistyötä paremman Nurmijärven ja nurmijärveläisyyden puolesta! Yhdessä on enemmän- ehdokkuus ja vaikuttaminen kannattaa.

- Riikka
Lähdin ehdokkaaksi, koska uskoin voivani vaikuttaa kunnan asioiden ja politiikan hoitoon omalla panoksellani pitkällä kokemuksella työelämästä.

Ehdokkuus oli positiivinen kokemus, vaikkakaan ei niin järisyttävä, olinhan päättänyt jo aiemmin lähteä mukaan kuntapolitiikkaan ja Keskustan työhön. Tein myös kohtuupaljon vaalityötä koko Nurmijärven keskustan vaalikampanjassa.

Vaalin jälkeen saatuani odotettua vähemmän ääniä ja koska olin ilmoittanut tekeväni sitä poliittista työtä mitä on tarjolla, olin vain odottavalla kannalla. Minulle lankesi lautakunnaan varajäsenyys.

Luottamustoimen sijasta olen saanut tehdä järjestötyötäkunnallisjärjestön hallituksessa ensin  paikallisyhdistyksen edustajana ja sittemmin kunnallisjärjestön sihteerinä. Ilman ehdokkuutta en olisi oppinut tuntemaan noin sataa uutta ihmistä niin paikallisella kuin koko Keskustan tasolla.

Olen monta kokemusta rikkaampi ja minulla on tunne, että olen saanut vaikuttaa myös politiikan sisältöön Nurmijärven Keskustassa.

- Esa