Uutiset

28.2.2017Kuntavaaliehdokkaamme - nimilistaLue lisää »4.12.2016Keskustan vahvisti 18 kuntavaaliehdokastaLue lisää »4.12.2016Virpi Korhonen kukitettiinLue lisää »

Vuoden alkiolainen teko

Vuoden alkiolainen teko -palkinto myönnetään vuosittain Nurmijärven Keskustan 100-vuotisjuhlarahastosta. Vuoden alkiolainen teko voi olla kulttuuriteko, keskustelunavaus, määrätietoinen toiminta aatteellisesti kestävän tavoitteen toteutumiseksi tai pieni ihmisten arkeen vaikuttava selkeä parannus. Siinä voi välittyä yhteisvastuullisuus tai köyhän asialla oleminen, suvaitsevaisuuden ja sivistyksen edistäminen, yrittäjyyteen kannustaminen tai yksilöiden auttaminen sen kaikissa muodoissa. Myös ympäristöystävällinen teko voi hyvin täyttää vuoden alkiolaisen teon edellytykset. Vuoden alkiolaisen teon tekijä voi olla yksityinen kansalainen tai ryhmä.

Ensimmäinen palkinto myönnettiin vuonna 2006 VTM Hannele Ruotille Keskustan 100-vuotishistoriikin kirjoittajana.

Vuoden alkiolainen teko -palkinnon saajat:

2006 Hannele Ruoti

2007 Nurmijärvi-Taiteen Museo (Juhani ja Matti Rintala)

2008 Tapio Virolainen

2009 Nummenpään koti- ja kouluyhdistys ja Suomiehen kylätoimikunta

2010 Nurmijärven Hiihtoseura

2011 Pro Valkjärvi ry

2012 Senttibaari (Pertti Väkeväinen)

2013 Kyläsuunnitelmat (Evita Reitti ja Eteläisen maaseudun osaajat ry)

2014 Perttu Pölönen

2015 Vihtijärven kyläyhdistys

2016 Pia Jaakkola

IMG_0161.JPG

 

 

Vihtijärveläiset iloitsivat saamastaan Vuoden alkiolainen teko -palkinnosta. Kuvassa vas. Veikko Virkki, Kaarina Pullinen ja Markku Pietilä Vihtijärveltä. Palkinnon luovutti Nurmijärven keskustan puheenjohtaja Virpi Korhonen.

Nurmijärven keskusta antoi Vuoden alkiolainen teko 2015 -palkinnon Vihtijärven kyläyhdistykselle. Vihtijärveläiset olivat yllättyneitä ja iloisia tunnustuksesta.

Palkinnon perusteissa mainitaan, että Vihtijärven kyläyhdistys on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti avannut keskustelun osakuntaliitoksesta, jolla on suoraa vaikutus kyläläisten arkeen. Kyläyhdistyksen aloitteellisuus osoittaa, että muutosvoima on asukkaissa, ei virkamiehissä tai päätöksentekijöissä.

”Arvostamme suuresti Nurmijärven keskustan työtä osakuntaliitoksen edistämiseksi”, sanoi Vihtijärven kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Pietilä vastaanottaessaan palkinnon.

Vuoden alkiolainen teko -palkinto luovutettiin Nurmijärven keskustan syyskokouksessa.

polonen2.jpg

Valkjärveläinen nuori Perttu Pölönen sai Vuoden alkiolainen teko 2014 –palkinnon. Pölösen keksintö Sävelkello on herättänyt suurta huomiota ja palkittu sekä Suomessa että ulkomailla. Sävelkellon avulla voidaan opettaa musiikin teoriaa helposti ymmärrettävällä tavalla.

Vuoden alkiolainen teko 2014 -palkinnon perusteluissa todetaan seuraavaa: Sävelkello-keksinnöllään Perttu Pölönen on madaltanut lasten ja aikuisten kynnystä musiikkiharrastuksen aloittamiseen. Innostuksellaan ja lahjakkuudellaan hän on toiminut nurmijärveläisten nuorten positiivisena keulakuvana sekä Suomessa että maailmalla.

Pölönen voitti pääpalkinnon Sävelkello-keksinnöllään viime syksynä EU:n nuorten keksijöiden tiedekilpailussa Prahassa. Hän voitti Sävelkello-keksinnöllään myös Innolukio-kisan vuonna 2012 ja Tutki kokeile kehitä -kilpailun keväällä 2013. Viimeisen voitto tuli marraskuussa järjestetyssä Slush-tapahtumassa, jossa Pölönen valittiin vuoden luovimmaksi suomalaiseksi.

Nyt keksintö on patentoitu ja siitä on tulossa mobiilisovellus. Perttu Pölönen opiskelee säveltämistä Sibelius-Akatemiassa. Hänen pääinstrumenttinsa ovat sello ja jazzpiano.

Keskustan Nurmijärven kunnallisjärjestö myöntää Vuoden alkiolainen -teko palkinnon vuosittain. Palkinto annettiin Pölöselle kunnallisjärjestön syyskokouksessa joulukuussa. Kuvassa Perttu Pölönen ja palkinnon luovuttanut kunnallisjärjestön puheenjohtaja Virpi Korhonen.